Nationale Notaris

(Levens)testamenten en overige notariële diensten

De Unie werkt samen met Nationale Notaris, een netwerk van ruim vijftig hooggekwalificeerde notariskantoren. Er is er altijd wel een bij jou in de buurt!

De Unie hecht grote waarde aan je welzijn. Wanneer jou of je partner iets overkomt, is het fijn dat zaken goed geregeld zijn: bijvoorbeeld in het geval van handelingsonbekwaamheid of overlijden. Een levenstestament of gewoon testament is dan van levensbelang!

Wat is een levenstestament?

Een levenstestament is een document waarin je vastlegt wat jouw wensen zijn wanneer je door omstandigheden zelf niet meer kan handelen en beslissen. Maar je leeft dus nog wel. In een levenstestament leg je vast wie de persoon of personen zijn die namens jou mogen handelen en hoe je wilt dat ze dat doen.

En als ik niks regel?

Wanneer je geen levenstestament hebt opgesteld en er een situatie ontstaat dat je niet meer zelf kunt handelen, dan wijst een rechter iemand voor je aan. Die persoon moet verantwoording afleggen aan de rechter, wat het moeilijk maakt om zaken snel te regelen.

Levenstestament of testament?

Door het woord ’testament’ ontstaat er wel eens verwarring over het verschil tussen een ‘gewoon’ testament en een levenstestament. Het grote verschil is dat een levenstestament geldt bij leven en een gewoon testament gaat over de situatie na overlijden.

Waarom via de notaris?

Voor veel zaken is een notarieel levenstestament nodig en als dat er niet is, moet jouw vertrouwenspersoon alsnog langs de rechter om zaken goed voor je te regelen.

Nationale Notaris

Nationale Notaris regelt het hele traject voor je. Zo hoef je eigenlijk alleen nog naar de notaris om te ondertekenen. Vanwege de korting die je krijgt als lid van De Unie, heeft Nationale Notaris het recht om te checken of je dat écht bent.

Online

Wij willen alleen dat het goed geregeld is. Kies dus wat jij zelf prettig vindt. Voor één online levenstestament is de kortingscode UNIMULTS. De korting is €25. Voor twee online levenstestamenten is de kortingscode UNIMULTG. Je korting is dan €50.

Niet online

Voor traditionele notariële aktes gelden afzonderlijke kortingen. Je vindt ze makkelijk:

Jouw voordelen

  • Scherpe prijzen met extra korting
  • Eenvoudig & snel geregeld
  • Altijd een notaris bij jou in jouw buurt
  • Online of liever niet