Vernieuwde Handreiking zwangerschap en werk

De Handreiking van de Stichting van de Arbeid heeft een update gekregen. De handreiking biedt handvatten aan (toekomstige) moeders en vaders en hun werkgevers hoe om te gaan met zwangerschap op het werk. Een open houding en flexibiliteit van de werkgever tijdens zwangerschap van een werknemer komt de werkrelatie vaak ten goede.

Handvatten
Het document is gemaakt voor werkgevers, vrouwen die zwanger worden en hun partners en gaat in op zaken als arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden, zowel voor, tijdens als na een zwangerschap. De handreiking biedt handvatten hoe om te gaan met zwangerschap op het werk. Mede aan de hand van diverse voorbeelden wordt uiteengezet wat een zwangerschap op de werkvloer met zich mee kan brengen.

Goed contact
Een goed contact tussen werkgever en werknemer is van groot belang, zo staat in de handreiking. Dat is niet alleen goed voor de vrouw in kwestie, maar het vertaalt zich ook in een betere werkrelatie. Door regelmatig met elkaar het gesprek aan te gaan kunnen de verwachtingen over en weer worden gedeeld en aannames en misverstanden worden voorkomen. Klik hier voor de vernieuwde handreiking.

Recent nieuws