Pensioen3Daagse van start – heb jij geen pensioenregeling? Meld je dan!

Van 7 tot en met 9 november is alweer de 13e editie van de Pensioen3Daagse. In dit kader doet de VCP de oproep aan werkgevers en werknemers die geen pensioenregeling hebben zich te melden op de website geenpensioen.nl. Op die website is ook een handig stappenplan te vinden hoe er wel tot een pensioenregeling kan worden gekomen. De website is een initiatief van werkgevers- en werknemersorganisaties en in het kader van het terugbrengen van het aantal werknemers zonder pensioen.

Belangrijke arbeidsvoorwaarde
Aanvullend pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor werknemers. Het is niet alleen inkomen voor later, maar voorkomt ook een armoedeval bij arbeidsongeschiktheid en overlijden. Een pensioenregeling helpt werknemers om dit inkomen te regelen, maakt een organisatie aantrekkelijk voor nieuwe werknemers en versterkt de binding met de bestaande werknemers. Recent bleek uit onderzoek onder werkgevers dat in de helft van de gevallen zij wel eens werknemers en sollicitanten zien weglopen, omdat er geen pensioenregeling wordt geboden.

Meldpunt voor werkgevers én werknemers
De meeste werkgevers in Nederland bieden hun werknemers gelukkig een pensioenregeling aan. Helaas hebben echter nog steeds bijna een miljoen werknemers geen aanvullende pensioenregeling via hun werkgever. Dat zijn zelfs 1,7 miljoen werkenden indien we de zelfstandigen zonder pensioen meenemen, zo bleek vorig jaar uit een studie van pensioentoezichthouder DNB. De VCP maakt zich hier grote zorgen over. Vandaar de oproep om je te melden, indien er in jouw bedrijf geen pensioenregeling is. Dat kan eenvoudig via deze link. Jouw werkgever kan zich hier ook melden en terecht met vragen.

Stappenplan – ga het gesprek aan
De VCP roept werkgevers op indien zij geen pensioenregeling hebben, gebruik te maken van het stappenplan. Stap ermee als werknemer in de hand naar je werkgever en ga het gesprek aan. Op de website staat ook een overzicht van onafhankelijke pensioenadviseurs die vervolgens verder kunnen helpen. Op de website van de Pensioen3Daagse is daarnaast veel nuttige informatie te vinden over pensioen.

Recent nieuws